Meny
 
dress to impress kollasj

Dress to impress

Det er klart for den store festsesongen, nå handler det om antrekkene som får festen til å svinge. Selv om pengene sitter litt løsere på denne tiden av året, er det likevel viktig å bruke dem på de rette tingene.

 

Michael Nybråten / Stylist & designer

 

Michael er kjent både i den norske og internasjonale moteindustrien. Han har jobbet som designer for Acne og Ann Sofie Back, og lanserte høsten 2017 sin egen kolleksjon som vant årets Bik Bok Runway Awards.

 

På catwalken og i butikkene ser vi for tiden blomsterprint, sterke farger, ruter og glitter blandet sammen i en eklektisk miks. Denne lekenheten er noe vi har sett hos motehus som Gucci i flere sesonger, og som har åpnet en verden hvor mismatch og match går hånd i hånd. Alt er plutselig lov. Det er ikke alltid like lett å sette sammen et helt antrekk selv, da kan det være god hjelp å hente i det man får presentert på catwalken og i moteserier. Det hjelper alltid å se at det funker hos andre for å skjønne at det også kan funke for deg.

 

Strømpebukser i en farge, et mønster eller med glitrende lurex, kan få en kjole eller skjørt til å føles ny igjen. Bare se hvor stor innflytelse Balenciagas strømpebuksesko har hatt i det siste, hvor det ser ut som strømpebuksen sitter utenpå pumpsene. De har blitt kopiert i uendelige varianter og ikke bare blitt en farsott, men også en trend som har tatt strømpe-buksen inn i varmen igjen.

 

De klassiske pumpsene er tilbake for fullt. Om du ikke har noen liggende bakerst i skapet er det en investering du kommer til å få uttelling for. Øredobber er noe som har vært veldig synlig det siste året, og det ser ikke ut til å endres med det første – de er store, glitrende og tåler oppmerksomhet de får på festen.

 

Clutchen, den lille vesken man bærer i hånden som en konvolutt, er både en tidløs og moteriktig accessoire. Den har perfekt størrelse til det mest nødvendige og får lett plass på bordet ved siden av et glass champagne. En annen veske som har kommet til heder og verdighet igjen er rumpetasken, den er en vinner blant ungdommen og kan få en kjole eller antrekk til å bli mere sporty og avslappet.

 

Festsesongens verste fiende er kulden, da kan et par pene skinnhansker være med på å skape et antrekk som funker  både ute og inne. Hvis du trenger å investere i en ny kåpe er det herreinspirerte versjoner som er det hotteste, i klassisk Harris-tweed vevet i ruter, hundetanns- eller fiskebens-mønster. Disse mønstrene er fortsatt like viktig i herremoten, og en fin måte å bruke de på er å blande de sammen. Et annet ensemble som kommer fra klassisk herremote, og som er en viktig del av denne vinterens trender, er dressen. Gjerne som hos Celiné eller Victoria Beckham, hvor buksene er litt videre og jakken er litt lengre, og fortsatt med brede skuldre.

 

Både fuskepels og saueskinn er andre soleklare favoritter i jakkemoten, som hos Marni, Miu Miu og Louis Vuitton. Men det vi ser aller mest av i butikkene, er boblejakken. Den kan brukes til hverdag og fest og holder både på varmen og kulheten, akkurat som på visningene til Coach 1941 og Versace.

 

Blondene har inntatt butikker og catwalken og er både feminint og elegant. Bland gjerne sammen ulike varianter av blonder i ett antrekk, gjerne det blondeundertøyet som sjelden ser dagslys. Det kan også være fint sammen med andre teksturer, som glitrende paljetter eller luftige fjær. Prøv å overraske både deg selv og dine venner og finn en ny, spennende vinkling på partyantrekket. Det er bra med en utfordring. Men det aller viktigste i enhver tilstelning er å tørre å være seg selv.

 

Inspirerende instagramkontoer verdt å følge:

@c_l_o

Smakfull og spennende

@nowness

Kulturportal med fokus på video

 

 

Produksjon: Amfi Kreativ AS. Dette er en nettilpasset artikkel fra Ski Storsenters julemagasin 2017. Klikk her for å se artikkelen i magasinet, eller klikk her for å lese hele magasinet. De omtalte virksomhetene i julemagasinet har betalt for redaksjonell annonsering.

Sist endret - 15 desember 2017