Meny
 
lammeburger med sopp og tyttebærkrem

Tekst og foto: MatPrat

Lammeburger med sopp og tyttebærkrem

En saftig burger vekker alltid begeistring, og behøver slett ikke å være laget av storfekjøtt. Kjøttdeig av lam er en glimrende råvare som godt kan brukes til mer enn lammeboller og moussaka! Om høsten bugner det også av både sopp og bær i skogen, og alt kommer til nytte her.

20-40 min

4 porsjoner

 

DETTE TRENGER DU 

600 g kjøttdeig av lam
2 ts salt
2 båter finhakket hvitløk
2 ts malt spisskummen
1 ts malt pepper
2 ss olivenolje
100 g fersk sopp , gjerne kantareller
4 skiver surdeigsbrød

2 ss grov sennep
50 g frisk spinat
1 stk løk i skiver
200 g snøfrisk naturell eller myk chèvre
3 ss tyttebærsyltetøy
4 kvist frisk timian (kan sløyfes)
1⁄4 ts pepper

 

 

SLIK GJØR DU

Bland kjøttdeig godt med salt, hvitløk og krydder. Del den i fire like store deler, og form dem til runde, flate burgere. Stek dem i en middels varm stekepanne med olivenolje til de er gjennomstekt. Stek sopp i samme stekepanne, krydre med salt og pepper.

 

Rist brødskiver eller stek dem sprø i en stekepanne med litt olje. Smør på sennep. Ha på spinat og fordel soppen over. Legg på løkringer og burgerene.

 

Vend snøfrisk og tyttebærsyltetøy lett sammen. Legg en stor skje på hver burger, ha over litt kvernet pepper og pynt eventuelt med frisk timian eller andre urter.

Velbekomme!

Sist endret - 15 september 2017