Meny
 
gløgg hovedbilde

Gløgg til jul

Det er den hjemmelagde varianten som smaker aller best og den er heldigvis veldig lett å lage. Passer perfekt til innekos nå i førjulstiden.

Dette trenger du

1 dl solbærsaft

1 dl vann

1 eple

1 appelsin

Ca. 2 ts honning

7 1⁄2 dl rødvin

KRYDDER:

1⁄2 kanelstang
2 hele nelliker
Ca. 1,5 cm fersk ingefær

TILBEHØR:

Rosiner

Mandler

 

Slik gjør du

 

1. Kok opp saft, vann og krydder.

 

2. Tilsett epleskiver.

 

3. Legg i appelsinskiver og noen biter appelsinskalll, ta bort det hvite mellom skallet og fruktkjøttet, da dette kan gi en bitter smak. Om du har tid kan du la blandingen koke i 30 minutter for å få en ektra kryddrig smak på gløggen. Skummet som kan danne seg på toppen fjernes enkelt med en øse. Tilsett honning for en søtere smak på gløggen.

 

4. Skru ned varmen og tilsett rødvin. Varm blandingen opp til ca. 70 grader.

 

5. Gløggen siles og serveres varm med rosiner og hakkede mandler

 

 

Foto: Getty Images. Produksjon: Amfi Kreativ AS. Dette er en nettilpasset artikkel fra Ski Storsenters julemagasin 2017. Klikk her for å se artikkelen i magasinet, eller klikk her for å lese hele magasinet. De omtalte virksomhetene i julemagasinet har betalt for redaksjonell annonsering.

Sist endret - 13 desember 2017